MALZEMELER
1 adet gerdan (koyun)
20 adet kuru kaysı
2 yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 avuç iç
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5 bardak su
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Gerdan önce güzelce yıkanır. Tuz ve karabiberle ovulur. Tavada eritilen yağda çevrilerek kızartılır. 5 bardak su ile düdüklü tencerede haşlanır. Bademler haşlanarak kabukları soyulur. Kaysılar Ilık suda bekletilerek şişmeleri sağlanır. Düdüklü tencerede oluşan et suyu başka bir tencereye alınarak 2 yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası ile birlikte bir taşım kaynatılır. Pişmiş olan gerdanlık etleri kemiklerinden ayıklanarak kaynamakta olan salçalı suya bırakılır. Kaysı ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler üstüne serpilerek nar ekşisi ve tuz serptikten sonra 15 dk. pişirilip
servis edilir.