Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Kasım 2010, 09:11   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bulgur öccesi (hatay)




MALZEMELER
1 kg. ince bulgur
1 tatlı kaşığı kimyon ve nane
100 gr. köftelik (dövülmüş) et
2 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı un

YAPILIŞI
Bulgur suyla ıslatılır. 1 saat bekletildikten sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kimyon ve nane eklenerek iyice yoğurulduktan sonra et katılır ve yoğurma işlemine devam edilir. Bu şekilde harç hazırlanmış olur. Harçtan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar kopartılarak parmak şekline getirilir. Üç kaşık yağ ayrılarak kalan yağ ile tepsi yağlanır. Hazırlanan parçalar yan yana dizilerek 180 oC lik fırında 20 dk. pişirilir. Ayrı bir kapta üç kaşık yağ ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçasılbardak su ile karıştırılarak kaynatıldıktan sonra, pişmiş olan köfteler bu sosla karıştırılarak 20 dk. hafif ateşte pişirilip servis edilir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan