Sittil cavvara çorbası (hatay)
MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 çorba kaşığı sade yağ
1 adet kuru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 tatlı kaşığı toz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
½ çay bardağı iri bulgur
1 litre kaynar su
YAPILIŞI
Bir çorba kaşığı sade yağ tencereye koyulur. Üzerine piyaz doğranmış [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar eklenerek hafif öldürülür. Üzerine haşlanmış mercimekler eklenir, karıştırılır. Sırasıyla kaynar su ve bulgur ilave edilir. Bulgurun pişmesi ile ateşten alınır. Ayrı bir tavaya sade yağ konulup kızdırılır. Toz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenerek kızgın yağ çorbanın yüzüne gezdirilerek sıcak servis edilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |