Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Kasım 2010, 14:25   #1
Çevrimdışı
yoSun
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fırında Garnitürlü Pilav




Malzeme

250 gr. Bezelye
2 tane Havuç
2 orta boy Patates
1 orta boy Domates
2 tane limon
500 gr. kuşbaşı Et
3 su bardağı pirinç
Tereyağı
Tuz
Karabiber
Sarımsak tozu
Soya sosu
Kekik
Kırmızı pul biber
Salça

Hazırlanışı

Havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğradıktan sonra, tüm sebzeleri bir tencereye koyup üzerine 1 su bardağı su ko¤¤¤¤¤ haşlayın. Haşlama suyunun içine 1 çay kaşığı tuz koyun. Sebzeler yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve suyunu süzün. Bir yemek kaşığı tereyağını tencerede eriterek, içine kuşbaşı eti, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çorba kaşığı soya sosu ve tercihe göre kırmızı pul biber ko¤¤¤¤¤ kavurun. Etler kavrulduktan sonra tercihe göre kabuğu soyulmuş ve küçük parçalara ayrılmış yarım veya tam limonu ekleyin ve 1 çay bardağı su ko¤¤¤¤¤ suyunu çekene kadar pişirin. Yarım saat tuzlu sıcak suda bekletilen pirinci iyice yıkayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritip pirinci kavurun. Salçalı su hazırlayın ve tenceredeki pirinci örtene kadar ekleyin. Kontrol ederek tuzunu koyun. Suyunu tam çekmeden ocaktan alın (Biraz lapa olmalı). Yuvarlak bir borcamın orta kısmına sebzeleri ve sebzelerin etrafına eti yerleştirin. Suyunu tam çekmemiş salçalı pilavı en dışa düzgünce koyun. Üzerine halkalar halinde kesilmiş domates ve limon ko¤¤¤¤¤ fırına verin. 15 dakika 150 derecede pişirin ve sıcak servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet