Kıymalı Baita Sosu
= Malzemeler=
1 Soğan
4 Diş Sarımsak
200 gr Kıyma
1 Havuç
3 Domates
2 Dal Taze Fesleğen
1 Çay Bardağı Rendelenmiş Parmesan Peyniri
Tuz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Karabiber
=hazırlanışı=
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. sarımsağı ezin. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.
Havucu temizleyip rendeleyin. Domatesin kabuklarını soyup klipler halinde doğrayın. Fesleğen yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın.
Havuç ve domatesi kıymalı karışıma ekleyin. Fesleğen Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. tuz ve karabiber ilave edin. Ilınınca üzerine parmesan peyniri serperek servis yapın.
Dikkat. Bu sosu makarnanın veya pilavın yanında sunabilirsiniz. Pide ve ekmek üzerine sos olarak sürebilirsiniz |