MALZEMELER
2 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] böbreği
1
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı
2 orta boy
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 orta boy
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5 bardak su
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
2 yemek kaşığı şehriye
Tuz
YAPILIŞI
Böbrekler yıkanıp zarIarı soyulduktan sonra kuşbaşı şeklinde doğranır. Kuşbaşı iriliğinde doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerle beraber yağda döndürüıür. Tencereye, 5 bardak su,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz ve karabiber koyularak kaynaması beklenir. Kaynama ile beraber
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek 15
dk. kısık ateşte pişirilir. Daha sonra şehriye atılarak 5 dk. daha pişirilir ve ocaktan alınır. Limon suyu ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile yapılan sos, sıcak çorbanın içine yavaşça katılarak karıştırılır. Bir taşı m daha kaynatılarak ocaktan alınır. Sıcak servis edilir.