MALZEMELER
1 kaşık nane
4 adet mor
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 baş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1/2 kg. orta yağlı kıyma
1 baş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 bardak su
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 kaşık tereyağı
Tuz
YAPILIŞI
Kıyma biraz tuz eklenerek suyu çekinceye kadar kavruluro Yağ ilave edilir. Doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kabukları
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ınmış ve 1/2 cm. kalınlığında halka şeklinde doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar, tencereye konulur. Üç bardak kaynar su eklenerek
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Pirinç yıkanıp kaynamakta olan
malzemenin üzerine dökülerek suyunun çekilmesine kadar önce harlı, sonra da hafif ateşte pişirilir. Ateşten alınıp üzerine nar ekşisi eklenerek bir kez karıştırılır ve demlenmeye bırakılır.