MALZEMELER
Buğday nişastası 6 çorba kaşığı
İrmik 1 su bardağı
Un 1 su bardağı
Toz şeker 4,5 su bardağı
Yoğurt 2 su bardağı
Yumurta 6 adet
Kabartma tozu 1 paket
Sıvıyağ 2 kahve fincanı
Su 6 su bardağı
Limon suyu l adet
YAPILIŞI
Yumurtaları 1 su bardağı şeker ilave ederek mikserle çırpın. İrmik ve yoğurdu ayrı bir kasede iyice karıştırdıktan sonra
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı karışıma ilave edin. Köpük köpük oluncaya kadar çırpın.Un, nişasta, sıvıyağ ve kabartma tozunu da ekleyip topaksız bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.Yağlanmış orta boy bir Borcam fırın tepsisine hazırladığınız karışımı dökün. Önceden 175 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırına vererek 20-25
dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Su,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu ve 3,5 su bardağı şekeri bir tencereye koyup kaynatarak şurubu hazırlayın. Sıcak şurubu tatlının üzerine gezdirerek dökün. Soğuyunca dilimleyip üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]stancevizi serperek servis yapabilirsiniz