Bu tatlı bütün meyvelerle yapılabilir. Örnek olarak eriği seçecek olursak,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler yıkandıktan sonra bir
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]anda kaynatılır. İyice pişen
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler bir kevgire alınır ve kevgirden ezilerek geçirilir. Bir sininin üstüne elde edilen marmelat dökülür. Sinide iyice yayılır. Birkaç gün sinide duran
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] marmeladı
kurur. Siniden alınır ve parça parça kesilerek yenir. Dürüm yapılarak yenen sırmanın içine isteğe göre şeker de konulabilir.