Hamur dolması (ısparta)
Kalın bir yufka açılır. İki parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir.
Soğanla kavrulmuş kıyma bu şeritlere konularak rulo yapılı.
Lokma lokma kesilir.kaynar suya atılarak pişirilir.
Sonra üzerine kızarmış tereyağı konur.
Not: "Hamur Dolması" Bir çeşit mantıdır
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |