Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Kasım 2010, 12:06   #1
Çevrimdışı
Sevda
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Portakallı Pasta.




Portakallı Pasta.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

Pasta tabanı için: 80 gr. sade kek, 70 gr. ince çekilmiş fındık, 70 gr. tereyağı, tuz
Peynirli köpük için: 3 adet portakal, 200 gr. taze peynir, 80 gr. toz şeker, 3 adet yumurta, 7 yaprak jelatin

Hazırlanışı

Fındıkları yanmaz tavada kavurun, keki iri parçalara ayırın.
Yumuşak tereyağını, kek parçaları, fındık ve bir tutam tuz ile mikserde 4 dk. karıştırın. Hamuru 24 cm. çapında yağlı kağıt ile kaplanmış, kelpçeli bir kalıba yerleştirin. Ellerinizle iyice bastırarak buzdolabında bekletin.
Peynirli köpüğü hazırlamak için, portakalları sıkarak 400 ml. portakal suyu elde edin. Portakal suyunu bir taşım kaynatın, 5 yaprak jelatini soğuk suda yumuşatın. 200 ml. ılık portakal suyunda sıkılmış jelatinleri eritin. Peynirle birlikte blendere koyarak bir kaç dakika karıştırın.
Yumurta ve şekeri mikserle 7-8 dak. çırpın, peynirli karışımı yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı kekin üzerine dökün ve 3 saat buzdolabında bekletin.
2 yaprak jelatini suda yumuşatın. Artan portakal suyunu ısıtın, suları sıkılmış jelatinleri içinde eritin ve soğumaya bırakın. Karışım hafifçe jölelenmeye başlayınca bir kaşık yardımı ile pastanın üzerine düzgünce yayın. Pastayı 2 saat daha buzdolabında beklettikten sonra, kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servise sunun..

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan