23 Kasım 2010, 14:09
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Bademli Pasta.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bademli Pasta Malzemeler - 250 gr bayat ekmek
- 750 ml süt
- 100 gr bademli kurabiye
- 3 yumurta
- 180 gr toz şeker
- Tuz
- Yarım çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 50 ml limon suyu
- 50 ml portakal suyu
- 100 gr kıyılmış badem
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 80 gr bitter çikolata
- Bir miktar yağ
- 1 çorba kaşığı galeta unu
- 30 gr soyulmuş badem
- 2 çorba kaşığı file badem
Hazırlanışı - Ekmeği küçük küpler halinde doğrayıp bir kaba alın. Süt ve vanilyayı karıştırıp bir taşımlık pişirin. Ardından ekmeğin üzerine döküp 2 saat dinlendirin.
- Bademli bisküvileri bir poşetin içine alıp iyice ufalayın. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
- Bir kasede yumurta, şeker ve bir tutam tuzu iyice çırpın. Kaba limon suyu, portakal suyu, limon kabuğu, kıyılmış badem ve tarçını ilave edin. Çikolatayı rendeleyip ekleyin.
- Ekmekli karışımı iyice karıştırıp içine ufalanmış bademli bisküvi ve yumurtalı karışımı ilave edin.
- Kelepçeli bir kalıbı yağlayıp içine galeta unu serpin. Hamuru içine doldurun.
- Soyulmuş bademi hamurun kenar kısımlarına dizin. File bademi hamurun ortasına serpin.
- Kalıbı fırının orta bölmesine verip yaklaşık 90 dakika kadar pişirin. Bir saatlik pişme süresinin ardından kekin üzerine fırın kağıdı yerleştirip pişirmeye devam edin.
- Piştikten sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın..
|
| |