Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeyi çırp, kalıba dök ve pişir. Ne şekil vermekle uğraş ne de yoğurmakla. Tek riski kabarmama olasılığı. 170 derece de iyice pişirdikten ve malzemenizde de bir problem olmadıktan sonra bunun olma olasılığı da oldukça düşük. Silikon kek kalıbı da kullandınız mı yapışma gibi bir sorununuz da olmuyor. Önceden yapmakta tereddüt ettiğim tatlı veya tuzlu kekler artık bana pek bir pratik geliyor. Emel’den aldığım bu peynirli kek ne zamandır bulmaya çalıştığım tarifti. Ellerine sağlık Emel’ciğim. Senin ve annenin yeni tariflerini bekliyoruz.
MALZEMELER: - 2 yumurta
- 1 nescafe fincanı sıvıyağ
- 1 nescafe fincanı yoğurt
- 3 nescafe fincanı un
- 1 kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 100 gr rendelenmiş peynir
- 1/2 demet doğranmış dereotu
- Susam
- Sucuk parçaları(İsteğe bağlı olarak)
YAPILIŞI: - Susam hariç malzemenin hepsini katıp kek hamuru elde edin.
- Dilerseniz sucuk parçaları da koyabilirsiniz.
- Kek kalıbınızı yağlayın ve her tarafına susam serpin.
- Keki kalıba dökün.
- 170 derecede pişirin.