Cevap: Osman diyor ki
Yine fisildayayim biraz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu hikayede iki kisiden bahsedecegim. Birisi seven, birisi seviyorum diyen. Hatirlarsaniz, bir once yazilarimda "Seni seviyorum diyeni değil, Seni seveni sev" demistim. Buyrun keyfle sıkılmadan yaziyorum. Sizde keyfle sıkılmadan okuyun..
1-) Kimse kimse icin ölmez. Kaderinde neyse odur.
2-) Kimse kimse icin yasamaz. Kendisi icin yasar.
3-) Kimse kimseye ihanet etmez. Kendisini kandirir.
4-) Kimse kimseye yalan soylemez. Kendisine yalan soyler.
Anlatacagim seyler gercek bir hikayedir. yazıp dökmek ya da cizmek degildir.
Kimse kimse icin ölümü göze alamaz. İnsan kaderindeki hayati yasar. İntihar etse bile, kaderde yazmadikca ölüm, öldürmez. Ama ALLAH ın verdiği canı almaya kalkmaktan, muhakkak cezasini ceker.
Bazen duyuyorum, sen olmazsan yasayamam, sensiz nasil yasarim v,s Bildiginiz basit ask sevgi sozleri.
İnsan sensiz yasayamam diyerek, kendisini kandirir. Sen olmazsan yasayamam diyerek te kendini kandirir. "Sensiz yasayamam, sensiz nasil yasarim" ifade ettiginiz kisi yokken, nasil yasiyordunuz? Bu basit soz her yeni baslangicin ortasinda soylenir. 2,3 kez birinle beraber olanlar bunu duymuslardir. %80 geri kalani ise, gercekten sevendir. Seven ne ölmeyi, ne yasamayi, ne ihanet etmeyi düsünemez. Onun icin bu bana gore basit bir sozcuk boyle birseyler geliyorsa kulaginiza ümidi kesin.
Cok olmustur size ihanet eden, aldatan v,s Ben goruyorum, duyuyorum. İhanet etti. Beni aldattı diye gercekten seven insalari. Üzülüyorlar. Hic bir insan, hic bir insana ihanet edemez. Ettigini sanar ve o ihanete dolanir sonunda bogulur.
Bazen soyleniyorlar kavga ediyorlar baskalarindan duyduklarinla, kalbine savas aciyorlar. Yalan soyledin v,s İnsan kimseye yalan soylemez. Yine ihanette ki, gibi soyledigini sanar dolanir sonunda bogulur.
Bir yola cikiyorsunuz, yolunda ortasinda birsey duyuyorsunuz. Yol arkadasiniza donerek, neden yalan soyledin? Sen bana ihanet ettin. gibi soylentilerde bulunuyorsunuz. YANLIŞ.
Birsey duydum. Aslı var mi acaba? Ya da Birsey ögrendim. Aslı var mi acaba? DİYE sormaktan cekiniyorsunuz. Ön yargili davraniyorsunuz.
%80 insanlar bunlara dogru yürüyor. %20 insanlar ise, boyle bir kalabaligin hakkından gelemiyor. Onlarin soylentilerine boyun egiyor.
HAYIR EFENDİM. %80 ile %20 arasinda büyük fark var olabilir. Fark kisiler ya da toplum kalabalık acısından bakmiyorum. %80 ile %20 arasindaki fark dogruluk, dürüstlük olmali.
İste arkadaslar, bu yuzden "SENİ SEVİYORUM DİYENİ DEĞİL, SENİ SEVENİ SEVİN"
Eger tabi mutlulugu ariyorsaniz, onu yasamak, ona tutunmak, onu paylasmak istiyorsaniz..
Bu adamdan bu kadar. Gerisi size kalmis.
Yine karaladım birseyler, keyfle okuyup yanimda oldugunuz icin tesekkur ederim. |