Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Aralık 2010, 13:58   #1
Çevrimdışı
Slipknot
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evren işte bu kadar büyük!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yale Üniversitesi'nden gök bilimciler evrenin düşündüğümüzden çok daha büyük olabileceğini ortaya koydular. W.M. Keck Gözlemevi'ndeki teleskopları ve araçları kullanan gökbilimciler, evrende tahmin ettiklerinden 20 kat daha fazla küçük kırmızı yıldız olduğunu buldular.

Küçük kırmızı yıldızlar bizim Güneş'imize benzeyen ancak boyutça ve kütlece daha küçük olan ve yörüngesinde de gezegenlerin bulunduğu yıldızlardır. Gök bilimciler bu küçük kırmızı yıldızları Hawaii'deki gözlemevinde sekiz yeni galakside buldular. Galaksilerin Dünya'mıza uzaklığı ise 50 ila 300 milyon ışık yılı arasında değişiyor.

Yale Üniversitesi'nden Pieter van Dokkum, bu yıldızlarla beraber daha fazla, atmosferi olan Dünya benzeri gezegen olabileceğini şu sözlerle anlatıyor; "Bu yıldızların yörüngesinde trilyonlarca yerküre olduğunu tahmin ediyoruz. İnsanların bu tip yıldızlarla ilgilenmesinin asıl nedeni zaten budur."
Kaynak : Chip.

__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan