Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Aralık 2010, 01:31   #1
Çevrimdışı
Chelt
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Havacıların grevi turizme pahalıya patladı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İspanya’da devam eden havacılık alanındaki grevin turizme etkisini belirlemek amacıyla yapılan araştırmaya göre grevin turizme maliyeti 400 milyon Avro’yu buldu.

Araştırmayı yapan Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Juan Iranzo, “Umarız anlaşmazlık kısa sürede çözülür ve grevin etkileri tüm yıla yayılmaz” dedi.

İspanya’da turizm sektörünün yaşadığı sorunlara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Yılı ziyaretçi sayısı ve turizm gelirinde kayıplarla kapatan İspanya’da turizm son olarak bir de havacılık alanında yaşanan grev nedeniyle ağır bir darbe daha yedi.

İspanya’daki havacılık grevinin İspanyol turizmine faturasının 400 milyon avro olduğu bildirildi.
Grevin sonuçlarının değerlendirildiği araştırmaya göre, grevin devam ettiği dönemde cuma ve pazartesi günkü resmi tatillerin yer alması ve 5 günlük tatil kaçamağı yapmak isteyenlerin grev nedeni ile bundan kaçınmasından dolayı fatura bu kadar yüksek çıktı.
Araştırmayı gerçekleştiren Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Juan Iranzo, “Grev İspanya’nın en yoğun olduğu döneme denk geldi. Yabancı ülkelerdeki imajımız, sadece ülkede bir kriz olduğu yönünde değil, bir de endüstriyel kriz yaşandığı yönünde gelişti. Umarız anlaşmazlık kısa sürede çözülür ve grevin etkileri tüm yıla yayılmaz” dedi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları Sorf bizimmekan