Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Aralık 2010, 20:36   #3
ysfm
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Linux kurdum antivirüs kurmalı mıyım?

Demek istedigimi anlatamamısım.

Alıntı:
Linux kurdum antivirüs kurmalı mıyım?

Soru buydu, bende linuxta, Microsoft NT'e göre sorunların / açıkların daha hızlı kapatıldığını anlatmaya çalışmıştım. *nix çekirdeği kadar hızlı bir güncelleme ne yazıkkı NT sistemlerde karşılaşmadık. Bilmiyorum Microsoft hiç haftalık cekirdek guncellemesi yayınladı mı? Birde şunu unutmamak lazım *nix sistemler günümüzde ne kadar kolay kullanılıp yüklenilebilselerde yinede - en az orta seviye - (bana göre) kullanıcılara hitap ederler. Orta seviye kullanıcılarında ortaya cıkabilecek kücük sorunlar ile baslaması muhtemel veri kayıpları karsısında sistemini koruyabilecegini dusunuyorum. Su gercek unutulmasın yakın zaman icerisinde iki platformdada çalışan uygulamaların dahada artması ile bu guvenilirlik dahada azalacaktır. Birde su mevzu var linuxta neye göre zararlı kod yazacaksınız? Derleyici ve kütüphaneler sistem çekirdekleri bircok surumde farklılık gosterecektir. Ama bir cok win32 kodunda bu tür bir sorunla karsılasılmaz.

Cok bilgili degilim ama bana göre linux hakkında da xp ve 98 hakkındada konusacak kadar tecrubem var.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları