2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
50 gr.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu
Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu, şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. İrmiği katıp özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru, margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım, üzerini düzeltelim. Hamurun üzerine sık aralıklarla
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapıştırıp 180° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı, sönmüş
fırında 5 dk. bekletip şerbetini emmesini sağlayalım. Şerbeti için, şekeri, suyu,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
Not: Bademleri sıcak suda 5 dk. bekletip kabuklarını çıkardıktan sonra kullanın.