Malzemeler
5 Adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mumbarı
3 Adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 Bağ maydanoz
3 Tane orta boy
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
750 gr
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
250 gr bulgur
2 Yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 Yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
Karabiber, pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz isteğe göre ayarlanır
2 Yemek kaşığı tereyağı
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
500 gr orta yağlı kıyma
Yapılışı
Temizlenmiş mumbarların dolma içi gibi hazırlanmış içle doldurulur. (Huni veya oyacak yardımıyla) daha sonra üzerine tuz atılarak iyice yıkanır, (ovalanarak) ocakta kaynayan suya atılarak pişmesi ayarlanır, (mumbarların kaşık
yardımıyla kopması) daha sonra suyundan çıkarılarak ağzı kapanıp fırında kızartılır. Fırından çıkmadan 5 dk önce ağzı açılarak iyice kızartılır ve servis yapılır.