Havuç ekşilemesi (kahramanmaraş)
Malzemeler
4 Orta boy [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1-2 Diş [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1,5 Su bardağı su
Tuz
Üzerini süslemek için kuru nane
Arzuya göre ekşi
Yapılışı
Havuçlar yıkanır, soyulur, rendenin ince yerinden rendelenir. Üzerine 1,5 su bardağı soğuk su ilave edilir. Havanda dövdüğümüz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları da ilave ettikten sonra tuzumu ekler damak zevkimize göre sumak ekşimizi ayarlarız ve karıştırıp üzerine kuru naneyle süsleriz. Afiyet olsun.
Not: Havuç ekşilemesi, Kahramanmaraş mutfağının nefis acem pilavının yanındaki olmazsa olmazlardandır
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |