Malzemeler
6 Adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va yufkası
1 kg
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1,5 fincan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yarım fincan şeker
200 gr tereyağ
Şurup
3 Su bardağı şeker
2 Bardak su
2 Yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu
Yapılışı
Pirinç biraz su ile lapa şeklinde pişirildikten sonra
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü ilave edilip bir sürede
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le pişmesi sağlanır. Koyulaşınca şekeri eklenir. Koyulaşınca şekeri eklenir, (arzuya göre az veya daha fazla olabilir) Sütlaç normalden koyu olmalıdır.
Ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Tüm yufkalar yağlanmış tepsiye, her kat yağlanarak serilir, sıcak fırına sürülür. Yufkalar kızarınca fırından alınır. Tepsideki pişmiş yufkaların dikkatlice yarısı kaldırılır. Ara yere
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lacın üzerine pişmiş yufkaların diğer yarısı serilip, sıcak şurup dökülür ve dilimlenir. Afiyet olsun.