Malzemeler
2 Su bardağı ince köftelik bulgur
250 gr yağsız çiğ köftelik kıyma
1 Tatlı kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 Küçük
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz
Kavurmak için
200 gr tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yapılışı
Bulgur bir leğenin içine alınır, üzerine küp küp doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, tuz ilave edilip macun kıvamına gelene kadar ara ara su vererek 20-30 dk yoğrulur. Yoğrulan köfteler
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]tan az büyük parçalar koparılıp, parmak şeklinde yuvarlanır, bu köfteler daha sonra tuz ilave edilerek kaynamış suda haşlanır. Başka bir tencereye yağ koyulup karabiber ve kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilir. Arzu edilirse 1 yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, 1 yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası da ilave edilebilir. Suyu süzülen köfteler tencereye aktarılır ve kısık ateşte 5-10 dk kavrulur, yemeğimiz servise hazırdır.
Not: bu yemeğimizin yanında mutlaka ekşili turşu yapılır. Köftelerimiz yufka ekmekle dürüm yapılıp yenilirse lezzeti ikiye katlanır.