Malzeme
Ispanak 4 su bardağı (doğranmış)
Su 6 su bardağı
Tuz 3 tatlı kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 1 su bardağı
Sarımsak 5 diş
Yoğurt (süzme)
Nane 1 yemek kaşığı
Porsiyon Adedi: 6-8
YAPILIŞI
Ispanaklar, ayıklanır, iyice yıkanırve ince ince doğranır. İki su bardağı su kaynatılır. Bir tatlı kaşığı tuz, bulgur,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek kısık ateşte iyice suyunu çekinceye kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Sarımsaklar soyulur, yıkanır ve 2 tatlı kaşığı tuz ile dövülür. Yoğurt 4 su bardağı su ile ezilir, ezilmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenerek soğutulmuş yemeğe ilave edilip karıştırılır.Üzerine nane serpilip soğuk olarak servis yapılır. (K.K.Karagenç)
NOT: Tarif Kahramanmaraş yöresinden alınmıştır. Yazın sevilerek tüketilir "borani"olarak da bilinir.