Malzeme:
(Arzu edildiği kadar)
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] unu
(Arzu edildiği kadar) nişasta
Toz şeker
Pekmez
Gül suyu
Su
Hazırlanışı:
Su Muhallebi, bilirsiniz, hazırlanması çok kolay sanılan ama, hayli maharet isteyen, çok hafif, leziz bir tatlı. Malûm, kıvamı tutturmak meselesi...
İşe başlarken,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] unu ile nişastayı tatsız olarak pişirin. Sonra, muhallebi kıvamını alana kadar az şekerle pişirin. Muhallebiyi tepsinize döküp soğumasını bekleyin. Sonra,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va şeklinde kesin. Üzerine sulandırılmış pekmez ve gülsuyu döküp ikram edin.