Malzeme
Duru Köftelik Bulgur 6 çay bardağı
Ceviz 1/2 kg
Kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 adet
Domates 1/2 kg
Domates kurusu 1/2 su bardağı
Maydonoz Yarım demet
Salatalık 3 adet
Yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 orta boy
Tuz 1 tatlı kaşığı
Pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Reyhan 1 corba kaşığı
Lahana
YAPILIŞI
İnce bulgur tepsiye konulur. Üzerine kaynatılıp soğutulmuş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kurusu dökülür. Yaz aylarıysa bolca
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] rendelenip konur. Soğan,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilip yoğrulur. Yoğrulma işlemi tamamlandığında maydonoz ve reyhan konulur. Yumuşayınca sıkmalar yapılır. Arzu edilirse sıkmaların üzerine iri çekilmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpilir. Tepside kalan batırık suyla sulandırılıp, çorba kıvamında yenir. Arzu edilirse yanına
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] piyazı yapılır.
NOT: Batırık Karaman Ermenek yöresine ait güzel lezzetlerden biridir. Hele yaz aylarında buz gibi yapılıp yenilirse insanı
ferahlatır. Bol sebzeli olursa hafif olur.Batırık kalbalıkta yenilirse dahda lezzetlenir.Bizim annelerimiz ölçüsüz göz kararı yaparlardı.Hatta fazla fazlada koyarlardı bir kısmetlisi gelir yer diye.