Malzeme
Duru Nohut 1/3 su bardağı
Yoğurt (süzme) 1 su bardağı
Yumurta 1 adet
Su 4 su bardağı
Duru iri Pilavlık bulgur 1/2 su bardağı
Duru Pirinç 2 yemek kaşığı
Tavuk suyu 2 su bardağı
Tuz 1+1/2 tatlı kaşığı
Tereyağı (erimiş) 5 yemek kaşığı
Nane 1 yemek kaşığı
Porsiyon Adedi: 6
YAPILIŞI
nohut yıkanır,akşamdan 1 su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün 1 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanır.Yoğurt ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] geniş bir kapta iyice ezilir. Dört su bardağı su ilave edilerekkarıştırılır ve bir tencereye dökülerek ateşe konur. Bulgur ve yıknamış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edlilir, devamlı aynı yönedoğru karıştırılır kaynayınca 2 su bardağı sıcak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve tuz ilave edilir. Ateş kısılarak hafif ısıda bulgur iyice yumuşayıncaya ve çorba koyulaşıncaya kadar pişirilir. Yağ kızdırılır ocaktan alınıp nane ilave edilerek çorbanın üzerine gezdirilir. (K.K.Işık)
NOT: İç Anadolu bölgesinde sevilen, sıklıkla yapılan çorbalarındandır. Pek çok yörede olduğu gibi, Karaman'da da özel günlerde ve bayramlarda mutlakayapılır. Arzuya göre
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu ile birlikte haşlanmış ve didilmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti de konabilir.