Malzeme
Domates 3 orta boy
Yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 orta boy
Patlıcan 1 küçük boy
Maydanoz 1/2 demet
Reyhan (taze) 3-4 dal
Soğan 1 küçük boy
Kıyma (orta yağlı) 1+1/4 su bardağı
Duru Pilavlık Bulgur 3/4 su bardağı
Tereyağı (erimiş) 4 yemek kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Su 2 su bardağı
Porsiyon Adedi: 4-6
YAPILIŞI
Sebzeler yıkanır ve ayıklanır. Domateslerin kabuğu soyuluur,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soyulur ve yıkanır.Soğan,biber ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler küçük küçük doğranır. Maydanoz ve reyhan ince ince kıyılır. Kıyma, bulgur,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], yağ, tuz, maydanoz ve reyhan iyice karıştırılır. Tencereye 2 su bardağı su konur ve kaynamaya bırakılır.
NOT: Karamanın Ermenek ilçesinde yaygındır.