Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ocak 2011, 16:54   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tahinli un helvası (karaman)




MALZEMELER
Tahin susam tahini 1 kg
Pekmez[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pekmezi yarım kg
Un ekmeklik un 1 su bardağı
Su 1 çay bardağı

YAPILIŞI:
1) Büyük bir tencereye tahin konur, içine unu ilave edip orta harlı ateşte un pembeleşinceye kadar kavrulur.
2) Pekmez ile su ayrı bir kapta karıştırılır ve bir taşım kaynatılır. Pembeleşmiş olan tahinin üzerine kaynamakta olan pekmezin tamamı birden dökülür. Tencerenin ağzı kapatılır.
3) 2 dakika sonra tencerenin ağzı açılır. Orta harlı ateşte yavaş yavaş yağı yüzeye çıkana kadar karıştırılır. Bu süre yaklaşık beş dakikadır.
4) Servise hazır hale gelen pekmezli tahin helvası servis tabağına alınır, kaşıkla şekil verilir, soğuduktan sonra yenir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan