Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ocak 2011, 17:04   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erikli yahni (karaman)




MALZEMELER Miktarı
Kemikli veya Kemiksiz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti 500 gr.
Dağ eriği (Kurutulmuş) 250 gr.
Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (rendelenmiş orta boy) 2 adet
Yağ 2 çay kaşığı
Tarçın 1 çay kaşığı
Şeker, tuz 1 çorba kaşığı

NOT: Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri, elin dayanacağı sıcaklıktaki suda 2 saat bekletirseniz, meyve kurutma yönteminin oluşturabileceği istenmeyen kokuları önlersiniz.

YAPILIŞI:
1) Eti[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalara bölün. Tencereyi üzerine örtecek kadar su koyup haşlayın.
2) Kaynamaya başlayınca, kevgirde köpüğünü (kef) alın.
3) Haşlanınca, eti sudan çıkartın, güzelce süzün.
4) Üzerine rende[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sıvayın; tuzunu serpin ve tavada yağ ile kızartın.
5) Etin haşlandığı suyu ete ilave eden; tarçın ve şeker katarak kaynatın.
6) Erik kurularını etten artan kızartma yağında kızartın.
7) Et pişince,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ilave edin ve bir taşım daha pişirin.
8) Orta sıcaklıkta servis yapın.

NOT: Garnitür olarak taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullanılabilir

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan