MALZEMELER Miktarı
Kemikli veya Kemiksiz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti 500 gr.
Dağ eriği (Kurutulmuş) 250 gr.
Kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (rendelenmiş orta boy) 2 adet
Yağ 2 çay kaşığı
Tarçın 1 çay kaşığı
Şeker, tuz 1 çorba kaşığı
NOT: Kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri, elin dayanacağı sıcaklıktaki suda 2 saat bekletirseniz, meyve kurutma yönteminin oluşturabileceği istenmeyen kokuları önlersiniz.
YAPILIŞI:
1) Eti
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalara bölün. Tencereyi üzerine örtecek kadar su koyup haşlayın.
2) Kaynamaya başlayınca, kevgirde köpüğünü (kef) alın.
3) Haşlanınca, eti sudan çıkartın, güzelce süzün.
4) Üzerine rende
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sıvayın; tuzunu serpin ve tavada yağ ile kızartın.
5) Etin haşlandığı suyu ete ilave eden; tarçın ve şeker katarak kaynatın.
6) Erik kurularını etten artan kızartma yağında kızartın.
7) Et pişince,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ilave edin ve bir taşım daha pişirin.
8) Orta sıcaklıkta servis yapın.
NOT: Garnitür olarak taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullanılabilir