Malzeme:
Yarım
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da bir bütün
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
7 adet kuru yufka
500 gr dövülmüş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi
250 gr Teremyağ
Tuz, karabiber, pulbiber
Yarım
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya bütün tavuğu tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip tuz ve pulbiber serpiştirin. Kısık ateşte yaklaşık 90 dakika haşlayın. Pişen etin suyunu farklı bir tencereye süzün. Tavuk eti soğuyunca didikleyip karabiberle harmanlayın. Tavuk suyuna Teremyağ’ın yarısını ekleyip kaynatın. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayın. Yufkaları 10 santim uzunluğunda 2 parmak
genişliğinde kesin, kestiğiniz her parçayı tereyağlı ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sulu tencereye batırarak dürüm şeklinde sarın. Yufkaların yarısını yağlanmış tepsiye ufak dürümler halinde dizin. Kalan Teremyağ’ı bir sos tenceresinde eritin. Tepsiye dizdiğiniz dürümlerin üzerine eritilmiş Teremyağ’ı fırçayla sürün. Üzerlerine önce didiklenmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] etini sonra da dövülmüş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içlerinin yarısını serpiştirin. İkinci kata da aynı
şekilde kalan dürüm yufkaları dizin. Tekrar fırçayla yağlayın. Üzerlerine kalan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti ile
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içlerini serpin. Tepsiyi ocağın üzerine alın. Kısık ateşte altı kızarıncaya kadar pişirin. Ardından önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Sıcak servis yapın.