Su, şeker ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tozu karıştırılır, bakır
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]anda 150-155 derece sıcaklıkta 30 dakika karıştırılır; soğuması için mermer tezgaha dökülür, 5 dakika soğumaya bırakılır, sonra da kayışlama makinasında beyazlaştırılır. Diğer tarafta, miyane (unla yağ karışımının pişmiş hali) hazırlamak için unla yağ pişirilir, bir gün dinlendirilir, sonra posta posta ısıtılıp, tepsiye konur. Kayışlama makinesinde beyazlaştırman şeker ile miyane karıştırılır. Tel tel oluncaya kadar 4 kişi tarafından çekiştirilir, çevrilir. Sonra soğumaya bırakılır. Patos makinesinden geçirilerek, toz haline getirilir, pres makinesinde preslenir, paketlenerek
satışa sunulur.
Not: Kastamonu'ya has olan Çekme Helvası'nı 10-12 firma üretiyor Türkiye'nin her tarafından gelen talepler karşılanıyor.