Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Ocak 2011, 08:25   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anakız çorbası (kastamonu




Malzeme
Soğan 1 orta boy
Sıvı Yağ 1/4 su bardağı
Salça 1 yemek kaşığı
Su 12 su bardağı
Duru Yeşil Mercimek 1 su bardağı
Duru Pilavlık Bulgur 1 su bardağı
Yoğurt 1/2 su bardağı
Nane 1 yemek kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Porsiyon Adedi: 8-10

YAPILIŞI
Soğan soyulur, yıkanır, ince ince doğranarak yağda kavrulur. Salçe ilave edilip karıştırılır ve su dökülerek kaynatılır. Ayıklanmış ve yıkanmış mercimekler atılıp biraz pişirilir. Bulgur ilave edilerek mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar kaynatılır. İnmesnine yakın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve nane ilave edilir birkaç taşım kaynadıktan sonra tuz atılır ve ocaktan alınır. (K.K. Kabaoğlu)

NOT: Kastamonu yöresinde sıklıkla tüketilen çorbadır. Yoğurt çorba piştikten sonrada ilave edilebilir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan