5 güllaç yaprağı
3 çorba kaşığı süzme bal
3 çorba kaşığı dövülmüş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 su bardağı sıcak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kızartma için sıvıyağ
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Limon suyu
1. Bir tencerede su ve tozşekeri kaynatın. 1-2 damla
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
2. Cevizle balı bir kapta karıştırın. 1 güllâç yaprağını dörde bölün. Sütü bir tepsiye alın. Güllâç yapraklarını batırıp çıkarın ve düz bir zemine alın. İç malzemesinden yerleştirip yaprak sarma şeklinde gevşekçe sarın. Malzeme bitinceye kadar
işlemi sürdürün.
3. Güllâç sarmalarını çırpılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ya bulayıp kızgın yağda kızartın ve şerbete atın. Ilık olarak servis yapın