Malzemeler
2 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 adet pirzola sırtı (1,5-2 kg civarında) (ikili üçlü parçalar halinde hazırlanmış olmalı)
3-4 adet orta boy
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
4-5 adet tatlı yeşil sivribiber
6-7 diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 adet orta boy kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
25-30 gr bitkisel margarin (tereyağı da kullanabilirsiniz)
Varsa 2 tatlı kaşığı kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]iye (taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]iye de kullanabilirsiniz)
2 çay kaşığı tuz, karabiber
Hazırlanışı
Nohudu akşamdan bol suyla ıslatın.
Ertesi gün, bol suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Avuçlarınız arasında sürterek kabuklarını çıkarın.
Margarin ya da tereyağını geniş bir çelik tencerede kızdırıp parçalanmış pirzolaları kızgın yağda önlü arkalı 5
dakika kızartın.
Üzerine incecik yarım halkalar halinde doğradığınız
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ve iri iri doğradığınız sarmısakları ekleyin. İncecik halkalar halinde doğradığınız yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri de katıp sürekli karıştırarak 10 dakika kadar pişirin, soyup tavla zarı formunda doğradığınız
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri de ekleyip karıştırın. 5 Son olarak, tuz, karabiber ve 5 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Biberiyeyi de ekledikten sonra, kısık ateşte, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Haşlayıp kabuklarını soyduğunuz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları servis tabağına alın. Üzerine etleri sosuyla birlikte aktarın ve sıcak sıcak olarak servise sunun. Üzerine kırmızı pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]de serpiştirebilirsiniz.