Hamur:
1
paket Yuva Yaş Maya veya 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
150 g margarin (eritilmiş ılık)
1 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...](200 g)
1 çay bardağı ılık su (100 g)
1 yemek kaşığı şeker (20 g)
1 çay kaşığı tuz (5 g)
Alabildiği kadar un
İç Malzeme:
1/2 adet margarin
1 su bardağı +1 çay bardağı un (175 g)
150 g tahin
1 tatlı kaşığı tuz (10 g)
1,5 su bardağı dövülmüş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (165 g)
Üzeri için:
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı
Hazırlanışı
Hamur malzemelerinin tamamını karıştırarak azar azar un ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Margarin ile unu kavurun, tuz ekleyin. Biraz soğutup tahin ekleyin ve karıştırın. Karışımı iki eşit parçaya ayırın. Tahin-li karışımın yarısına dövülmüş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edin.
Hamurdan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde 9 parça yapın. Yuvarlayın, el ile çanak şeklinde açarak ortalarına tahinli karışımdan dökün. Kapatın ve yoğurun. Bütün parçalara aynı
işlemi uygulayın. Tekrar her bezeyi çanak şekline getirin ve içine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li tahin karışımı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kenarlarından birleştirerek yuvarlayın ve yayılacak şekilde (küçük tabak büyüklüğünde) üzerinlerine bastırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Çatalla şekil verin. Üzerlerine çırpılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200-210°C'lik fırında kızarıncaya kadar pişirin.