Malzemeler:
1 adet hazır yufka
Hamur için:
Yarım kilo un
4 adet bütün
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay bardağı ılık su
Yeteri kadar tuz
İç malzemesi:
250 gram kıyma
1 adet küçük boy
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yeteri kadar tuz karabiber kekik
2 diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yoğurt sos:
2 su bardağı süzme
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 dal taze nane
Kırmızı yağ:
50 gram tereyağı
1 çay kaşığı pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hazırlanışı:
Bir adet hazır yufkayı açıp kahve fincan altlığı ile 4 adet yuvarlak şekilde kesin. Yufkaya
uygun iç içe geçen kepçelerin arasına yufkayı koyup kızgın yağda çıtır şeklinde kızartın. Havlu kağıt üzerine alın. İç malzeme için; kıyma,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], sarımsağı rendeleyip, tuz,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kuru kekik koyarak yoğurun. Hamur için; unu havuz şeklinde açıp ortasına
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz ve suyu koyup kulak memesi şeklinde hamur elde edin. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Sonra hamuru ince açıp 3 cm karelere kesin. Hazırladığınız kıymayı kesilen hamurlara koyup, kenarları birleştirerek kapatın. (İsteğe bağlı mantıları fırında kurutabilirsiniz) Tereyağı eritip içine pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 2 dakika kızdırıp pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]in renk almasını sağlayın. Süzme yoğurda sarımsağı rendeleyip kenara alın. Mantıyı az tuzlu suda 4 dakika haşlayın sonra önceden hazırladığınız çıtır yufkayı düz bir tabağa koyup içine haşlanmış mantıyı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sosu, kırmızı yağı ve süslemek için taze nane yaprağını koyduktan sonra servise sunun.