1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (oda sıcaklığında)
1 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
İç malzemesi için;
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]+1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akı
1 adet iri boy kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (rendelenecek)
1,5 su bardağı siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış, incecik doğranmış)
1 yemek kaşığı kuru nane
İç harcını hazırlamak için; Derin bir kabın içine rendelenmiş kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kuru naneyi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Doğranmış çekirdeksiz zeytin ya da file zeytini, bütün
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akını ekleyip iyice elinizle karıştırın. karışımı bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan, hamuru hazırlamak için; Sıvıyağ ve yoğurdu derin bir yoğurma kabına koyup üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı katın.
Kabartma tozunu katıp unu da yavaş ilave ettikten sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. (Unu az gebe 1-2
yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz). Hamuru oda sıcaklığında en az 60
dakika dinlendirip kıvama gelmesini bekleyin.
Dinlenen hamurdan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar kopanp parçalan avuçlarınız arasında yuvarlayın. Yuvarlak hamur parçalarını çay tabağı büyüklüğünde açıp içine zeytinli
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı iç malzemesinden iki tatlı kaşığı koyduktan sonra D şeklinde kapatın.
Ancak hamurun uçlarını iyice bastınp kapatmaya çalışmayın. Böylece poğaça piştiğinde kenarian yer yer açılıp içi görünecektir.
Hazırladığınız poğaçalan sıvıyağla yağladığınız ya da fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine hiç bir şey sürmeyin.
Poğaçaları 5 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında kenarian hafif kahverengi oluncaya kadar 30-35 dakika pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun,
Not; Bu poğaçanın
görünümü ufak pide gibi ve ağzı hafif açık olacak. Ortalama 10-12 adet poğaça olacaktır