Malzemeler:
Yarım kilo
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyma
250 gr.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gömlek
Yaklaşık 100 gr kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
yarım demet maydonoz
1 çay kaşığı tuz
biraz karabiber
Hazırlanışı:
Kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı soyduktan sonra olabildiğince ince doğrayın.Maydonozları iyice yıkayıp kurumasını bekledikten sonra küçük küçük kıyın.Dana kıymaya ilave ettiğin
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], maydonoz, tuz ve karabiberle iyice yoğurun.Daha sonra yoğurduğun harcı şekillendirerek köfte biçimine getirin. Şeftali kebabının köftesi genellikle irice olurKasaptan alacağın
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gömleği açtıktan sonra (Her kasapta her zaman bulamayacağınız için kasabınıza önceden sipariş verin) hazırladığınız köfteleri
rahatça sarabilecek büyüklükte parçalara ayırın. Köfte biçiminde hazırladığınız malzemeyi gömlekle silindir biçiminde sararak şişe geçirin. Izgarada pişireceğiniz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kebabını afiyet olsun...
Not: Tarihi; Bir sokak kebabcısı olan Ali usta bu kebabı keşfetmiş. Musterileri cok begenmis ve adını sormus. Ali Usta kendi icat ettigi bir sey oldugu icin ismini de kendi bulmus. ŞEF ALİ KEBABI demis. Fakat seneler gectikten sonra bu Şeftali Kebabı olmuş.