Gerekenler:
Taze sikilmis
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ün suyu
misir nisastasi
Su
Çok az seker
Anason
Badem
Dizmek icin igne ve iplik
Yapilisi:
Öncelikle
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler iplik yardimiyla yasemin dizer gibi ipe dizilir.
Üzüm suyu, su, nisasta ile seker ve dovülmüs anason bir tencerede muhallebi kivamina gelinceye kadar karistirlir. Henüz sicakken
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler bu karisimin icine batirilir ve bir ipe dizilir. Ipte kuruyunca tekrar
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] muhallebisi yapilir ve bu islem
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin kalinligi yaklasik1-2 santim bir kalinliga (cevreye) erisilinceye kadar devam edilir. Bu islem bazen birkac gün devam edebilir.
Bunun icin sucugun yapilisi genelde yaz aylarinda olur ki disariya asilip kurutulabilsin.