1 kg un
1 tatli kasigi silme kuru maya
1 yumurtra
125 gr tereyagi veya margarin
aldigi kadar ilik su
Ici icin: ( bir gece önceden hazirlanir dolaba girmez )
2 pkt hellim rendesi ( rendenin ince tarafiyla )
1/2 bardaktan az simit ( irmik )
1 tatli kasigi silme kuru maya
3-4
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 avuc kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( isteginize bagli ben sevdigim icin 2 avuc koydum )
1 avuc kuru nane ( isteginize bagli bence süper oluyor )
tüm malzeme karistirilir ve mayalanmaya birakilir.
Üzeri icin:
1
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( cirpilmis )
susam
garacocco ( cörekotu )
Yapilisi:
Un maya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],tereyagi ve su klasik kulak memesi kivaminda yogrulur ve dinlenmeye birakilir.Mayalandiktan sonra ince bezeler acilir ve avuc icinden buyuk olacak kadar kare seklinde kesilir icine ic malzemesi konur ve kenarlari kapatilir. Üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]si sürülürdükten sonra susami ve cörekotu serpistirilip önceden isitilmis 180°C deki firinda üzeri kizarana kadar pisirilir. ( Ben asagi yukari 20 dk. pisirdim )
Icine isterseniz 1-2 yk kadar da gannavuri koyabilirsiniz!!! Bu da ayri bir
lezzet verir.