Gendeme (kırşehir)
500 gr kemikli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti
1 su bardağı haşlanmış dövme (buğday)
2-3 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 sivribiber
2 su bardağı su
Tuz
1. Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın.
2. Eti tencereye alıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Sıvıyağ ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı ekleyip birlikte kavurun. Haşlanmış dövme, su ve tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |