Malzemesi:
3 su bardağı çiğ köftelik bulgur
300 gr. yağsız ve sinirsiz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti (kıyma)
300 gr.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gömlek yağı ( iç yağ)
1 adet baş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1/2 komposto tabağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı nane
yeterince karabiber tuz ve kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
Yapılışı:
Bulgur tepsiye konur. Üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] küçük parçacıklar halinde doğranır. Nane, kırmızıbiber ve tuz eklenir. Biraz yoğrulduktan sonra yağsız ette katılarak köfte, sakız kıvamına gelinceye kadar yoğrulmaya devam edilir. Diğer yandan küçük bir tepsiye iç yağı ufak ufak doğranır. Sakız gibi olana kadar sıcak su yardımı ile yoğrulur. Yoğrulmuş iç yağına tuz, karabiber, kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], nane,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]içi ve tarçın konur. Yoğrulduktan sonra küçük parçalara ayrılır. Her parçacığa bir
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi şekli verilir. Köfteden iri parçalar alınarak kısa bir yoğurmadan sonra gurup gurup sıkımlanır. Her sıkım içli köfte şeklinde hatta biraz daha büyük oyulur. İçine hazırlanmış olan bir
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğündeki içyağından konur. Parmaklar yardımıyla ağzı kapatılır. Hepsi bu şekilde bitince bunlar meşe kömürü üzerine yerleştirilen ızgarada pişirilir. Pişirme
işlemi fırında da yapılabilir. İstenirse pişen kübbülmüşviyyeler sade yağda tekrar kızartılabilir.