Patlıcan turşusu (kocaeli)
Mevsiminde bulunan taze [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların baş kısımları kesilir ve soyularak hazır hale getirilir. Bütün olarak soyulan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar bir süre haşlandıktan sonra sertleşmesi için soğuk suda bekletilir. Bir taraf ta da ince kıyılmış olan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaprakları, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], maydonoz, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], salatalık, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], lahana kullanarak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar için iç hazırlanır. Ayrıca bu içe pul [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve sirke de konur. Patlıcanların içi karnıyarıkta olduğu gibi açılarak bu iç doldurulur ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] saplarıyla [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar açılmaması için bağlanır. Cam kavanozlara veya bidonlara yerleştirilen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların üzerine kaya tuzu serpilir ve bu şekilde ağzı kapatılır. Patlıcanların üzerine ayrıca su konmaz suyun turşusunun tadını bozabileceği düşünülür.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |