Akkabak tatlısı (kocaeli)
Akkabak yörede yetişen bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] türüdür. Bilinen bal kabağından farklı bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] türü olmasına karşın pişirilme şekli benzerdir. Kabaklar kabukları soyulduktan büyük dilimler halinde dilimlenir ve yıkanır. Kabaklar bir tencere içerisinde bir sıra [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir sıra toz şeker olacak şekilde konur. Kısık ateşte kaynatılmak suretiyle pişmesi sağlanır. İsteğe bağlı olarak fırında da pişirilebilir. Kabağın üzeri dövülmüş [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le süslenir. Akkabak tatlısı yılbaşı günü ve Ramazan ayı boyunca hemen her evde bulunması istenilen bir tatlıdır. Yeni bir yıla girerken [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pişirmenin uğurlu geleceğine inanılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |