İnce ince kıyılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar eritilen tereyağı içersinde sarartılır ve üzerine az miktarda salça veya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenir. Daha önceden ayıklanmış ve yıkanmış olan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]te bu karışımın içine bırakılarak bütün malzemeler kavrulur. bu işlemin ardından pirincin üzerini örtecek kadar sıcak su eklenerek kısık ateşte pişirmeye bırakılır. Pilavın pişmesine yakın üzerine daha önceden ince kıyılıp kavrulmuş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], dereotu ve karabiber de eklenir. Ayrıca iç pilava bir tatlı kaşığı kadar, şeker, çamfıstığı ve kuş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü de konmalıdır. İç pilav
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nin içini doldurmak için kullanıla bildiği gibi kadınbudu köftenin yanına da konulabilir.
Not: Yılbaşı günlerinin özel yemeği olan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pişirildiği zaman içine de mutlaka bu pilav doldurulmaktadır.