Malzemeler
1 paket margarin veya tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
1 su bardağı pudraşekeri
Hamur yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, pudraşekerini ve sıvı yağı ekleyip çırpalım. Unu katıp özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iriliğinde parçalar koparıp başparmak kalınlığında çubuklar yapalım. Çubukların iki ucunu birleştirip hamurlara küçük bir simit şekli verdikten sonra fırın kabına dizip, önceden ısıtılmış 170° ısılı fırında kurabiyeleri, üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
Not: Şekerleme, Akşehir'de nişan töreninden önce kız evinden damat evine gönderilir. Şekerleme hamurunun uzun süre yoğrulması gerekir.