Malzemeler
1 sb. Kuru çiçek
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...](25 gr.)
1 ad. Limon(dilimlenmiş)
3 sb. Su (bamyaları haşlamak için)
1 sb. Kuyruk yağı(bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
1 sb. Koyun eti (bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
1 yk. Sade yağ
2 ad. Soğan (çok ince kıyılmış)
1 yk
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası(istenirse 3 ad kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...])
5 sb. Et suyu veya su
1 tk tuz
2 çb
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu veya koruk suyu
Yapılışı:
Bamyaları tüylerinin dökülmesi için kalburda veya bez arasında ov,yıka.3-4
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dilimi konulmuş su ile (limon sünmemesini sağlar) yarı haşla iplerini çıkar. Tencereye eti ve kuyruk yağını koy,kapağını kapat. Et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavur. Sade yağını,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ilave et.soğanlar sararıncaya kadar kavur,salçayı yassı ince doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri koy,karıştır.suyu ilave et. Kapağı kapat. Etler pişinceye kadar yaklaşık 30 dk. Kaynat,tuz at. Suyu azalmış ise 5 sb.na tamamla. Haşlanmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya koruk suyu ilave et,kaynamaya başlayınca çok hafif ateşe al. Bamyalar yumuşayıncaya kadar 20- 30 dk pişir.
Not: Çorbalar Konya mutfağının değişmez giriş yemeğidir. Konya da soğuk çorba türleri bulunmamaktadır. Orta asya’dakullanılan Tutmaç çorbası Konya’da günümüzde de çok tüketilen nefis bir çorbadır.