MALZEME ÜSTESİ
8 dilim bayat ekmek içi
100-150 gr tereyağı
Taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 kg
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
YAPILIŞI
Vişneleri yıkayıp süzdükten sonra çekirdeklerini çıkarıp orta boy bir tencereye
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Üzerine şeker ve suyu katıp orta ısılı ateşe oturtun. Sık sık karıştırarak kaynatın. Kaynayınca altını kısın ve 20 dakika daha pişirip ocaktan alın. Öte yandan küp küp doğradığınız ekmekleri geniş bir tavada erittiğiniz yağın içine aktarın. Sürekli karıştırarak ekmekleri sararıncaya dek 8-10 dakika kavurup, kızartın. Kızaran ekmeklerin üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri suyuyla beraber aktarın. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.Kaymakla beraber servise sunun.