MALZEME LİSTESİ
3 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
6 adet yeşil dolmalık
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ayrıca 3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Dolma harcı için;
500 gr yağlı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyması (veya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyması)
2 adet kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (veya düğü denilen ince bulgur)
1 yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 tatlı kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 çay bardağı su
2 çay kaşığı karabiber, pulbiber
1 yemek kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tuz ayrıca 100 gr sadeyağ (veya tereyağı)
YAPILIŞI
Biberlerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini temizleyin. Patlıcanları ortadan ikiye kesip iç kısımlarını oyup çıkarın. Kabakların uç kısımlarını kesip üzerlerini
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ıyarak temizleyin ve içlerini oyup çıkarın. Hazırladığınız sebzeleri kararmamaları için tuzlu suda bekletin. Dolma harcı için
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları soyup zardan ufak doğrayın.
Domatesleri rendeleyin. Kıymayı derin bir kaba alın. Soğan, tuz, karabiber,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, pulbiber, nane,domates, yıkanmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ve bir çay bardağı suyu ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız dolma harcını sebzelerin içlerine üstte bir parmak boşluk bırakacak şekilde doldurup kapaklarını kapatın. Tencereye dolmaların ağız kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizin.
Parçaladığınız yağı, tuz ve 3 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Dolmaların dağılmaması için üzerini porselen bir tabakla kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.