MALZEME LİSTESİ
1,5 kg iri parçalanmış kemikli
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti (eğe kemiği önerilir)
2 adet orta boy kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
15-20 adet sarı veya gök
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (kuru olan herhangi bir cins
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de kullanabilirsiniz)
30-50 gr sade yağ (tereyağı da kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz, karabiber
6-8 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullanacaksanız ılık suda 30 dakika kadar bekletip yumuşatın. Taze turfanda eriği ise sadece yıkayın ve 1-2 yerinden yarın.
Kemikli etleri yıkayıp süzün. Böylece etlerin kemik kırıklarını temizlemiş olacaksınız.
Yemeklik çok ince doğradığınız
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları, yağı ve eti orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Sık sık karıştırarak, et suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar, 7-8 dakika kavurun. Etler suyunu çekmeye başlayınca tuz ve karabiberi ekleyin.
Üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri aktarın. 6-8 su bardağı sıcak suyu ve şekeri ekleyip ocağın altını iyice kısın, (ocağın ateşi mum alevi kadar zayıf olmalı)
Yemeği, et iyice yumuşayıncaya kadar, en az 1-1,5 saat pişirin. Etler pişerken arada sırada karıştırarak kontrol edin. Ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunun.
Not: İsterseniz bu yemeğe 1 yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası da ekleyebilirsiniz.